Αναβαθμίστηκε η όδευση στο τμήμα Ξινού Νερού - Αμμοχωρίου

Αναβαθμίστηκε η όδευση στο υποτμήμα “Ξινό Νερό – Αμμοχώρι” του κάθετου άξονα Πτολεμαΐδας – Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στην Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, ανάμεσα σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγόντων της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨ και αρμόδιους των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας,  Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές και ΒασίλειοςΆμπας, καθώς και η διευθύντρια μελετών της Εταιρίας, Ουρανία Κουρουμλή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκε από την διευθύντρια της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.¨, η νέα χάραξη που αποτελεί ουσιαστικά αναβάθμιση της υφιστάμενης μελέτης στο υποτμήμα “Ξινό Νερό – Αμμοχώρι”, παρακάμπτοντας τις δασικές εκτάσεις και κατ΄ επέκταση την δύσκαμπτη περιβαλλοντική νομοθεσία.

Αναβαθμίστηκε η όδευση στο τμήμα Ξινού Νερού - Αμμοχωρίου

Όπως γνωστοποιήθηκε απομένει μια ακόμα συνάντηση τυπικού χαρακτήρα στο Υπ. Ενέργειας, προκειμένου να εγκριθεί ο σχεδιασμός υλοποίησης του έργου, μετά και την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής τροπολογίας, με την οποία αίρονται οι αγκυλώσεις του παρελθόντος, ώστε το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής του κάθετου άξονα να περάσει ως έργο-γέφυρα στο 6ο ΕΣΠΑ.

Η δημοπράτηση του έργου οροθετήθηκε χρονικά έως το 2022 και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail