Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση παρουσίασης του ευρωπαϊκού προγράμματος Recall

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Sinantisi-parousiasis eur progr Recall

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενεργοποίησης των εθελοντών για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στις 4 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου).

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από την Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος Recall, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Καρακόλης Μιχάλης,όλες οι πιστοποιημένες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εθελοντικές ομάδες και πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές, προκειμένου να ενταχθούν στην δομή πρόληψης από τις κατολισθήσεις.

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κάτανας απέστειλε χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση του Προγράμματος “Recall – Resilient European communities against local landslides” από τον Β. Άμπα, ο καθηγητής Α.Π.Θ. κος Θ. Τσάπανος έκανε παρουσίαση για τις “Κατολισθήσεις στην Φλώρινα”, ο κος Ε. Κατσαρός έθεσε τον ρόλο των Εθελοντών στην Πολιτική Προστασία και τέλος οι Mateja Jemec-Auflic και Tina Peternel παρουσίασαν εντυπωσιακές δράσεις για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στη Σλοβενία. Ακολούθησε ζωντανός διάλογος από τους φλωρινιώτες εθελοντές για τη δραστηριοποίησή τους και στον τομέα της πρόληψης κατολισθήσεων.

Προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για ενημέρωση και άλλων εθελοντών που πιθανόν να θελήσουν να ενταχθούν στη δομή αυτή, συμφωνήθηκε να συνταχθεί το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας και των εθελοντών μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ώστε εντός του έτους να υπογραφεί.

 

Πατήστε εδώ για βίντεο από τη συνάντηση.

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail