Βελτίωση οδικής σύνδεσης Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκφράζει την απόλυτη ικανοποποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε αίτημά της για τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου και τη σημαντική επιχορήγηση για την κάλυψη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται προσωπικά στους κύριους αρωγούς αυτής της ανταπόκρισης:

  • κ. Χρήστο Σπίρτση, Υπουργό,
  • κ. Γεώργιο Δέδε, Γενικό Γραμματέα Υποδομών,
  • κα. Πέτη Πέρκα, Γενική Γραμματέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Το έργο αυτό είναι υψηλής σημασίας και η αποκατάσταση τόσο της οδικής σύνδεσης όσο και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις κατολισθήσεις σε καίρια σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, συμβάλουν στη σημαντική συντόμευση της απόστασης της Φλώρινας με την Καστοριά, ενώ με το έργο αυτό θα δοθεί σε κυκλοφορία μία από τις ομορφότερες διαδρομές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, μεγάλης εθνικής σημασίας είναι και η βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των στελεχών και του προσωπικού της Αεροπορικής Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Βίτσι, η οποία αποτελεί εγγυητή της ασφάλειας του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Η επιχορήγηση αυτή δείχνει ότι η περιφέρεια είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας και η Φλώρινα δεν αποτελεί για αυτήν μία περιθωριακή παραμεθόρια περιοχή. Απεναντίας η Πολιτεία αναγνωρίζει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η περιοχή της Φλώρινας ως πυλώνας ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό  όσο και σε διασυνοριακό επίπεδο στον χώρο της Βαλκανικής.

                                                                                    Με τιμή,
                                                                   Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 
                                                                           ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail