Σύσκεψη για τη μελέτη βόσκησης των Πρεσπών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη για τη μελέτη βόσκησης των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου).

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο αντιδήμαρχος Πρεσπών κ. Χρήστος Καπουράνης, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι μελετητές, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των αγροτών, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση της προσπάθειας που έχει γίνει για την ανάθεση της μελέτης και των αναμενόμενων παραδοτέων της μελέτης που περιλαμβάνουν:

  • Εκτίμηση δυνητικά επιλέξιμων εκτάσεων για βόσκηση.
  • Προσωρινό Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης.
  • Οριστικό Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης, που περιλαμβάνει προτάσεις για την κατασκευή και χωροθέτηση έργων που θα ρυθμίσουν ευνοϊκά τη βόσκηση στο χώρο και στο χρόνο

Εν συνεχεία οι μελετητές Π. Τσιτούρα, Μ. Βραχνάκης και Ι. Καζόγλου, σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους, τόνισαν τη σημασία εφαρμογής της μελέτης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μίλησαν για τα άμεσα οικονομικά οφέλη των κτηνοτρόφων καθώς και την προστασία των προστατευόμενων οικοτόπων με τη βόσκηση.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail