Εναρκτήρια συνάντηση για το έργο PROLIFE

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου) η εναρκτήρια συνάντηση στα πλαίσια του έργου PROLIFE με τίτλο “Η ποιότητα ζωής σαν προαπαιτούμενο για την πρόοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή” (“The quality of life prerequisite for progress and sustainable development in the cross border area”), το οποίο υλοποιείται στο ΙΡΑ Διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007 – 2013 (Interreg), με εταίρους την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Valandovo της Π.Γ.Δ.Μ. και το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, εκ μέρους του Valandovo ο Δήμαρχος κ. Toni Pandev και η υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα κ. Slavica Tajtaeva, εκ μέρους του Κέντρου Περιβάλλοντος Κοζάνης η πρόεδρος κ. Μαρία Καρυπίδου, ο διευθυντής κ. Σταμάτης Ζώρας και οι συνεργάτες κ.κ. Θωμάς Βαρβέρης και Θόδωρος Σταύρακας, εκ μέρους της ομάδας έργου Prolife της Π.Ε. Φλώρινας ο υπεύθυνος έργου κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ο συντονιστής έργου κ. Δημήτρης Μαυροματίδης και ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Βασίλης Άμπας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Δ. Μακεδονίας ΓΕΩΤΕΕ κ. Θεόδωρος Σιόγκας, ο χημικός μηχανικός του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Καρλόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνης Μαζάρης, εκπρόσωποι της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των εταίρων, η παρουσίαση του προγράμματος και η συζήτηση σχετικά με τον προγραμματισμό των δράσεων των εταίρων.

 

Βίντεο από τη συνάντηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=BFGwgdpZS3U&feature=youtu.be

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail