Τουρισμός

Ο νομός Φλώρινας φημίζεται για τις σπάνιες φυσικές του ομορφιές. Δεν είναι μόνο ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών με τις δίδυμες αρχέγονες λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τα βυζαντινά ασκηταρειά και την σπάνια ορνιθοπανίδα. Άλλες τέσσερις φυσικές λίμνες, μικρά φράγματα που έχουν εξελιχθεί σε ενδιαφέροντα οικοσυστήματα, ποτάμια και πανύψηλα βουνά, περιμένουν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει. Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου θα ανταμείψει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, το μοναδικό στην Ελλάδα που βρίσκεται δίπλα σε εθνική οδό, μέσα σε μια διαδρομή πνιγμένη στις πανύψηλες οξιές.

 

Η Φλώρινα των χριστουγεννιάτικων φωτιών, το Αμύνταιο με τους πολυάριθμους αμπελώνες, παραδοσιακοί οικισμοί, όπως αυτός του Νυμφαίου, του Αγίου Αχίλλειου, του Ακρίτα και άλλοι, αρχαιολογικοί τόποι όπως των Πετρών και του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας, ανασυνθέτουν το πλούσιο παρελθόν του τόπου.

 

Η Φλώρινα, η πόλη που διάλεξε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος για να γυρίσει τις ταινίες του, αλλά και οι γύρω περιοχές, φημίζονται επίσης για την έντονη καλλιτεχνική – εικαστική δραστηριότητά τους. Λειτουργούν πάμπολλα εργαστήρια ζωγράφων και γλυπτών, ερασιτεχνών και μη, που μαζί με τους φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στην περιοχή.

Ο αναλυτικός οδηγός που ακολουθεί, θα σας πείσει να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας στη Φλώρινα!

 

Εθνικός Δρυμός Πρεσπών

Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Νυμφαίο – παραδοσιακοί οικισμοί

Η Φλώρινα των καλλιτεχνών

Φύση – βουνά – λίμνες

Προτεινόμενες διαδρομές

Μουσεία – λαογραφικές συλλογές

Αρχαιολογικοί χώροι

Έθιμα – εκδηλώσεις

Διαμονή

Photo gallery – χάρτης νομού

 

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον Τουριστικό οδηγό της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail